AGA recept: Chocolade Truffels

AGA recept: Chocolade Truffels


Wat heb je nodig?

Voor 48 truffels

300 g pure chocolade (75% cacao), fijngehakt

300 g slagroom

50 g ongezouten boter

2 el rum

Cacaopoeder, naar behoefte

Sprinkels

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 5 uur + 40 minuten (inclusief afkoelen). Kooktijd: 10 minuten.

1. Doe de gehakte chocolade in een grote kom.

2. Verwarm de room en boter zachtjes in een steelpannetje op de rand van de sudderplaat, op de sudderstand of inductie op laag vuur, tot de room begint te koken.

3. Haal van het vuur en giet direct op de chocolade.

4. Roer goed door tot het mengsel volledig is opgenomen en glad en glanzend is.

5. Roer de rum (of het alternatief) erdoor tot het gelijkmatig verdeeld is.

6. Laat afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast.

7. Doop een meloenboor in heet water en schep deze in het truffelmengsel om kleine balletjes te maken. Leg de truffels op bakpapier.

8. Doe de toppings, wij hebben cacaopoeder en sprinkles gebruikt, in aparte kommen en rol de truffels tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze terug op bakpapier en laat ze afkoelen om ze weer stevig te maken. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking maximaal 3 dagen in de koelkast.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!

Terug naar het overzicht