Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
3 aubergines, in plakken van 1,5 cm gesneden
Olie om te bestrijken
2 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
6 teentjes knoflook, geperst
2 blikken (400 g) tomatenblokjes
200 g passata
1 tl gemalen komijn
1 tl gerookte paprika
½ tl chilivlokken
2 blikken (400 g) kikkererwten, uitgelekt
1 tl suiker
Zout, naar behoefte
Gemalen zwarte peper, naar behoefte
Muntblaadjes, naar behoefte
200 g Griekse yoghurt
Kookproces:
Bereidingstijd: 12 minuten. Baktijd: 1 uur.
1. Bekleed een grote bakplaat of twee middelgrote bakplaten met bakpapier. Leg de aubergineplakken erop en bestrijk beide kanten met olie.
2. Plaats in de oven. CASTOVEN: in de braadoven of oven op R8 op de derde richel. HETELUCHTOVEN: voorverwarmd op R6/180 °C. Rooster 30 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
3. Verhit ondertussen de olie in een diepe koekenpan op de kookplaat, kookplaat op de kookstand of inductie op hoog.
4. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht is, zet hem op de sudderplaat of zet het vuur lager indien nodig.
5. Roer de knoflook, komijn, paprikapoeder en chilivlokken erdoor en bak nog een minuut. Voeg de tomaten, passata en kikkererwten toe, roer goed en laat ongeveer 20 minuten sudderen met het deksel op de pan.
6. Roer de suiker erdoor en breng op smaak.
7. Leg de geroosterde aubergines in de tomatensaus en roer voorzichtig om ze te bedekken. Verwarm indien nodig.
8. Garneer met muntblaadjes en serveer met Griekse yoghurt. Wij serveren er ook graag een groene salade en platbrood bij.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!