Kerst komt er weer aan, en wij willen graag dat je alles uit je AGA haalt tijdens de kerstdagen!
Wat heb je nodig?
16 stukjes trifle biscuit, ca. 6 cm x 8 cm kant-en-klaar of zelfgemaakt
Frambozenjam, ca. 100 g - 200 g
300 g verse of bevroren frambozen
200 ml madeira, zoete sherry of appelsap
10 - 12 peperkoekpoppetjes (kant-en-klaar of zelfgemaakt - zie recept)
1 liter vla (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
900 ml slagroom of slagroom
125 g verse of bevroren frambozen om te decoreren
Een handvol geroosterde amandelschaafsel of hagelslag om te decoreren (optioneel)
Voor 12 - 16 personen
1. Maak eerst de peperkoekpoppetjes met behulp van het recept dat beschikbaar is op hier.
2. Bestrijk de helft van de trifle sponges met jam en leg ze in een enkele laag op de bodem van de trifleschaal, houd één sponge per laag apart en snijd in driehoekjes om de kleine gaatjes op te vullen. Giet er de helft van de Madeira, sherry of sap overheen, samen met de helft van de frambozen. Herhaal dit met een tweede laag trifle sponges, Madeira en frambozen.
3. Klop 300 ml van de room op en spatel deze door de custard. Zet een uur of twee in de koelkast om op te stijven.
4. Leg 8 - 10 peperkoekpoppetjes rond de binnenkant van de kom, zodat ze van binnenuit naar buiten kijken.
5. Schep de custard-room over de trifle spongelaag en laat opnieuw afkoelen.
6. Klop de resterende room op en schep of spuit op de custardlaag.
7. Om te serveren, decoreer met wat verse frambozen en geroosterde amandelen of sprinkles als je die gebruikt. Serveer direct of laat tot 48 uur afkoelen.