Voor 3 - 4 personen
6 (dikke) worsten
2 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
3 pepers, elke kleur, zaadjes verwijderd en in plakjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
70 g tomatenpuree
4 theelepels gemalen komijn
4 theelepels paprikapoeder
3 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
Versgemalen zwarte peper
2 blikken gehakte tomaten
4 blikken of dozen gekookte bonen en peulvruchten - bijv. witte bonen, boterbonen, cannelinibonen, rode kidneybonen, black eyed beans, groene linzen, uitgelekt en afgespoeld
Simpel en heerlijk, een gerecht dat Penny heeft gemaakt op onze kookdemo.
1. Maak eerst de worstjes klaar door ze in het midden te draaien en doormidden te snijden om 12 kleine stukjes te maken. Bak ze op een bakplaat in de braadoven (of oven op stand R8) gedurende 20 minuten tot ze bruin zijn.
2. Verhit ondertussen de olie in een grote gietijzeren pan op de kookplaat of hete plaat op de kookstand en bak de uien ongeveer 5 minuten op een matig vuur tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Voeg de knoflook en paprika's toe en bak nog 5 - 10 minuten tot ze goed zacht zijn.
3. Voeg de tomatenpuree toe en roer de komijn, paprika, gerookte paprika, zout, suiker en peper erdoor tot ze goed gemengd zijn. Voeg vervolgens de gehakte tomaten toe en bak een paar minuten.
4. Voeg alle bonen en peulvruchten toe en verwarm tot ze bubbelen. Doe ze op de sudderplaat of verlaag de sudderstand gedurende 15 - 20 minuten en voeg dan de worstjes toe, proef en breng op smaak met zout en peper en een snufje suiker indien nodig en serveer. Heerlijk met knapperig brood en een groene salade of gewoon zo.