De Multifunctionele Oven
Falcon fornuizen hebben vaak een multifunctionele oven die bestaat uit verschillende standen en functies. Op deze pagina vindt je meer informatie over deze functies en video's met uitleg
Conventionele oven
De traditionele manier: de oven wordt verwarmd door middel van een boven- en een onder-element. Dit zorgt ervoor dat de gerechten gelijkmatig worden verwarmt.
Hetelucht oven
Gebruikt een ventilator en een element achter de ventilator; de ventilator blaast warme lucht de oven in en circuleert het rondom uw gerechten. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en maakt het mogelijk tegelijkertijd op meerdere lagen te bakken of verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden.
Bovenwarmte
Bij deze functie wordt alleen
het boven element gebruikt. De bovenwarmte is intens en kan, bijvoorbeeld worden gebruikt om kaas over een gerecht te smelten of een ovenschotel een bruin korstje te geven.
Onderwarmte
Het onder element van de oven gebruikt. Deze functie is bij uitstek geschikt voor het bereiden van stoofgerechten, maar kan ook worden gebruikt om een pizza bodem knapperig te maken.
Conventioneel met luchtcirculatie
Gebruikt het boven- en het onder element in de oven in combinatie met de ventilator ter ondersteuning van het kookproces. Geschikt voor gerechten die vragen om een knapperige boven- en onderkant.
Ventilatie grillen
Gebruik het boven element
en de ventilator; grillen gebeurt met een gesloten ovendeur. Zo krijg je niet alleen een egaler grill resultaat en sappiger vlees, je houdt ook de keuken vrij van kookluchtjes.
Ontdooistand
Op deze stand circuleert lucht rond het eten wat het ontdooiproces versnelt. In tegenstelling tot wat soms in een magnetron gebeurt, wordt het gerecht niet gegaard. Een veilige methode om gerechten te ontdooien.
Rapid Response
Versnelt de opwarmtijd.
Een oven met Rapid Response™ komt 30% sneller op temperatuur dan een oven die alleen gebruik maakt van hetelucht. Je kunt sneller aan de slag en eerder eten.